دریم لند یک برنامه شامل تعداد زیادی بازی و سرگرمی کارتی است که در دو حالت آنلاین و آفلاین در دسترس میباشد. دریم لند را موسسهی فرهنگی و هنری باران رویا بنیان، ساخته و عرضه کرده است. بازیکن در دریم لند میتواند با بازیکنان دیگر به رقابت بپردازد، یا با آنها یار شود و لحظات لذتبخش و خوشی را سپری کند.
تنوع بازیهای کارتی
دریم لند بازیهای متنوعی برای بازی کردن دارد. منچ، اونو، حکم، چهار سنگ، که در واقع همان چهار برگ است، و تعداد زیادی بازی باحال دیگر. یکی از این بازیها یا بهتر است گفته شود بخشهای جذاب اثر، گپ تایم است که در آن بازیبازان در یک مکان و سر یک میز جمع میشوند و به گپ و گفت میپردازند. یک بخش دیگر دریم لند جنگ اکیپهاست که در آن میتوان با اعضای دیگر گروهها به مبارزه پرداخت. یکی دیگر از قسمتهای جالب بازی تماشاخانه است که میتوان در آن بازیهای دیگر بازیکنان را به صورت زنده دید و برنده را پیشبینی کرد. این بازی به دلیل امکان رقابت آنلاین و گفت و گو میان بازیکنان، ایجاد حس طمع و برتریجویی و پیروزی، به شدت اعتیادآور است مخصوصاً برای کودکانی که از این بازیها سر در میآورند و دوستشان دارند.
نوا و نما
قطعهی موسیقی انتخاب شده برای بازی به شدت خوب است و بازیکن را با خودش به قدیمترها و زمانهایی میبرد که موسیقی کلاسیک پرمخاطب و فراگیر بود. این صدای گوشنواز و ملایم حس آرامش و راحتی را به بازیکن میدهد.
میزهای مختلف در بازی طراحیهای گوناگونی دارند. در این طرحها از تصویری که از کوه فیجی الهام گرفته شده تا دبی و قهوهخانههای پایین شهر و پارکهای تهران را یکجا میتوان یافت. منوی بازی ساده و مرتب است ولی کمی نیاز به ظرافت در طراحی و کار کردن روی رنگها در آن حس میشود.
دخل و خرج بلیطی و سکهای
برای یافتن حریف در حالت آفلاین نیاز به سکه است و در بخش آنلاین نیز برای هر بازی باید تعدادی بلیط سفر آنلاین خرج کرد. چنانچه بازیکن در هر بازی پیروز شود هر مقدار پول یا بلیطی را که برای پیدا کردن حریف خرج کرده به علاوهی مقداری بیشتر به عنوان پاداش دریافت میکند. بخش VIP (و +VIP) بازی هم با هزینهی اندکی قابل خریدن است و با داشتن آن میتوان چت متنی و عمومی بازی را باز کرد، کارهای مختلف و خاصی در میزهای VIP (و +VIP) انجام داد، آواتارها (نمایههای) ویژهای را خرید و بسیاری کار دیگر انجام داد. در بخش فروشگاه بازی نیز علاوه بر خریدن نمایههای خاص میتوان شکل و شمایل تاسها و کارتها را تغییر داد و سکه و بلیط خرید. همچنین با مشاهدهی تبلیغات میشود مقدار کمی سکه به دست آورد و به یک زخمی زد.
پیش از هر چیزی لازم است به محدودیت سنی بازی که حداقل ۱۲ سال است اشاره شود.
پاسور و حکم مروج یک سرگرمی واقعی است که انجام آن توسط بسیاری از مراجع عظام تقلید حرام اعلام شده و مصداق بازی با آلات قمار است. در بازی حکم دریم لند، یار بازیکن فردی حقیقی است اما تیم مقابل آنها را رباتها تشکیل میدهند به همین دلیل امکان شرط بندی و قمار وجود نخواهد داشت پس بازی کردن آن نیز حرمت شرعی ندارد. این نکته را نیز نباید از قلم انداخت که پرداخت مالی تنها مربوط به بخش فروشگاه و برای یافتن حریف و ورود به بازی است و در نهایت این دریافتی به هیچکدام از بازیکنان نخواهد رسید.
در کل دریم لند و امثال این اَبَربرنامهها به شدت میتوانند اعتیادآور و درگیرکننده باشند و هر بازیکنی با هر سن و سالی را ساعتها پای خودشان میخکوب کنند. چت متنی و صوتی بازی نیز (با وجود داشتن یک ربات مدیر ناظر فعال در اکثر ساعات شبانهروز) باید مورد توجه والدین باشد.