چیلکس، یک ابَربرنامه است که مجموعهای از بازیها را در خودش جای داده است و استودیو بازیسازی دیاکو آن را ساخته و منتشر کرده است. چیلکس در هیچکدام از مباحث فنی مثل گرافیک و طراحی، موسیقی و... خوب عمل نکرده است و حتی ایدهی استفاده از شخصیت سه بعدی در بازی هم نتوانسته است چیزی به جذابیت آن اضافه کند. در کل بازی نقطهی قوت برجسته و قابل ملاحظهای ندارد و بازیکن خیلی زود آن را کنار خواهد گذاشت.
روند بازی
بازیکن پس از ورود به چیلکس و ساخت آواتار شخصی خودش به ۵ بازی جذاب دسترسی دارد. اونو، تخته نرد، فوتبال با مهره (به سبک بازی ساکر استارز) و یاتزی بازیهای این ابَربرنامهی سه بعدی هستند. در بین این بازیها یاتزی کمی ناشناختهتر است پس کمی دربارهی آن توضیح داده میشود: یاتزی به این صورت است که بازیکن باید در هر نوبت سه بار، ۵ تاس بیاندازد و در این سه نوبت او هر تعداد تاس که بخواهد میتواند بردارد. یاتزی در چندین دور سه نوبتی برگزار میشود و بازیکن باید جوری تاسها را برگزیند که بتواند طبق قوانین بیشترین امتیاز را بگیرد تا بازی را ببرد. دو دسته قانون بر بازی حکمفرماست: یک دسته شامل یاتزی (۵ تاس با عدد یکسان) ، سری کوچک (۴ تاس با اعداد پشت سر هم) و... میشود و یک دسته هم شامل مجموع اعداد تاسهاست؛ اگر در پایان این عدد به ۶۳ برسد به امتیاز کل بازیکن ۵۰ تا اضافه میشود. متأسفانه در چیلکس بازیباز بیش از هر چیزی با رباتهایی در لباس بازیکن دست و پنجه نرم میکند؛ این را میشود از حرکتهای غیرمنطقی و حتی یکسان بودن نام و لباس حریفان متوجه شد.
نما و نوا
چیلکس در بخش گرافیک، طراحی و ریزعوامل مربوط به آنها اوضاع به سامان و مناسبی ندارد. رنگها مردهاند و شادابی و طراوت لازم را ندارند و بافتها هم از کیفیت لازم برخوردار نیستند. در برخی اوقات نیز بازی اشکال فنی پیدا میکند و بازیکن در اشیاء اطرافش فرو میرود یا در منچ هر مهرهی سهبعدی پس از رسیدن به خانههای مقصد هنوز هم به دویدن ادامه میدهد یا به عبارت صحیحتر دو درجا میزند. بازی موسیقی پسزمینهی خاصی ندارد که بشود آن را تحلیل کرد. افکتهای صوتی خیلی موارد خلاقانه و جدیدی نیستند و اندکی میتوانند حس پیروزی و شکست را به بازیکن منتقل کنند.
هزینههای سرسامآور خرید
در فروشگاه بازی چیلکس همه چیز میتوان یافت؛ از شیر مرغ تا جان آدمیزاد. انواع عینکها، ماسکها، کلاهها و لباسها را بازیکن میتواند برای شخصیت تحت کنترلش بخرد و رنگ و لعاب تازهای به آن بدهد. علاوه بر مواردی که اشاره شد انواع تاسها با طرحها و نقشهای مختلف و حتی چیدمانهای مختلف مهرههای فوتبال (مثلاً ۱-۳-۱) را نیز میتوان خرید. این تنوع موارد قابل خرید شاید نقطهی قوت یک بازی باشد ولی در چیلکس اینچنین نیست. پیرایههای دورن بازی (مثل پوستهی انواع تاسها) قیمت بسیار بالایی دارند و عملاً رسیدن به آنها با سکه و الماس درون بازی غیرممکن است؛ به عبارت دیگر بازی غیرمسقیم بازیکن را مجبور میکند که آنها را با پول واقعی و بسیار کلانی بخرد.
چیلکس دارای محدودیت سنی ۱۲+ است و به کودکان زیر این سن انجام دادن بازی توصیه نمیشود. بازیهایی مثل اونو و تخته نرد خیلی جذاب و اعتیادآور هستند. همچنین با وجود حرمت شرعی تخته نرد به دلیل اینکه بازیکن با حریفان غیرواقعی و هوش مصنوعی روبرو میشود این بازی از این قاعده مستثنی است. قسمت چت متنی و گفت و گوی صوتی حین بازی نیز جزو مواردی است که حتماً باید والدین به آن توجه کافی را داشته باشند.
تلفن همراه - تبلت